Atılım Üniversitesi ABD’nin Rivier Üniversitesi ile Eğitim Ortağı Oldu
15.05.2013

Atılım Üniversitesi ABD’nin New Hampshire eyaletindeki Rivier Üniversitesi ile bir eğitim işbirliği anlaşması imzalamıştır. Atılım Üniversitesi İktisat Bölümü’nden Bülent Temel’in aracılığıyla gerçekleştirilen ve Atılım Üniversitesi’nin tüm seviyelerdeki öğrenci ve öğretim elemanlarına bir yıla kadar ABD’de çalışma imkanı sunan anlaşma 12 Nisan 2013 günü Rivier Üniversitesi’nde yapılan bir imza töreniyle yürürlüğe girmiştir.

Törende Atılım Üniversitesi’ni Mütevelli Heyeti Başkanı Danışmanı Prof. Dr. Günhan Paşamehmetoğlu ve Provost Prof. Dr. Hasan U. Akay, Rivier Üniversitesi’ni ise Rektör Paula Marie Buley ve Küresel İşbirliğinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. Mark Meehan temsil etmiştir. Törende bir konuşma yapan Meehan “Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından birisi” olarak adlandırdığı Atılım Üniversitesi’ni eğitim ortağı olarak seçmiş olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. “Bu anlaşma öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi dünyanın en stratejik ülkelerinden birinde yer alan, ileri teknolojiye sahip çağdaş bir kuruluşa bağlayacaktır” diyen Meehan’dan sonra söz alan Prof. Dr. Hasan Akay bu işbirliğinin gerçekleşmesinden dolayı sevinçli olduğunu ve “Atılım’la benzer değerleri paylaşan Rivier Üniversitesi ile bu ilişkinin uzun soluklu olacağını umduğunu” belirtmiştir. Akay özellikle İşletme, Mühendislik ve Fen-Edebiyat Fakülteleri’ndeki öğrencilerin faydalanabilecekleri programın bu branşlardaki akademik kadro için de ortak makale yazımı, konferans düzenleme ve proje hazırlama gibi olanakları sağladığını ifade etmiştir. Akay program kapsamındaki ilk çalışmanın 2013-2014 güz döneminde Mark Meehan ve Bülent Temel tarafından, kısmen video-konferansı sistemiyle verilmesi planlanan bir uluslararası politik iktisat dersi olduğunu vurgulamıştır.

 

Rivier Üniversitesi 1933 yılında Romalı Katolikler tarafından kurulmuş olan bir özel üniversitedir. ABD’de üniversiteler kenti olarak bilinen Boston şehrine 40 dakika mesafede olan üniversite iki kez Amerika’nın yaşamak için en iyi yeri seçilmiş olan Nashua şehrinde yer almaktadır. Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde eğitim programları sunan üniversite akademik becerilere ilaveten önderlik, girişimcilik, toplum gönüllülüğü ve iletişim becerileri gibi yetenekleri geliştirmeye önem vermekte ve farklı kültürleri takdir eden dünya vatandaşları yetiştirmeye yönelik bir müfredat izlemektedir. Atılım-Rivier işbirliği programının detaylı bilgilerine Yabancı Öğrenciler Ofisi Koordinatorü Barış Yeşilbaş  (http://ic.atilim.edu.tr/iletisim) vasıtasıyla, imza törenine dair bilgiye ise http://www.rivier.edu/news/default.aspx?id=21834 adresli sayfadan ulaşabilirsiniz.