Atılım Robot Topluluğu RoboÇankaya'dan 4 ödül aldı
12.04.2010

Atılım Üniversitesi Robot Topluluğu 10 – 11 Nisan 2010 tarihlerinde Çankaya Üniversitesi Yapay Zeka ve Robotik Kulübünün düzenlediği RoboÇankaya 2010 etkinliklerine katılmıştır. Etkinliklerde Çizgi İzleyen Robot, Sumo Robot, Mini-Sumo Robot, Merdiven Çıkan Robot yarışları, Serbest Kategori, Triatlon, Çoklu Mini-Sumo ve Siyah-Siklet yarışları olmak üzere toplam 8 kategoride yarışlar düzenlenmiş olup Atılım Robot Topluluğunun (ART) Serbest kategoride TEA (2 Tekerlekli Elektrikli Araç) ve Rabot (Tavşan Robot), Sumo robot, Mini-sumo robot, Çizgi İzleyen Robot, Siyah-Siklet ve Triatlon kategorilerinde olmak üzere toplam 10 robotla katıldığı yarışlarda 2TEA (2 Tekerlekli Elektrikli Araç) Serbest kategoride 1.lik, Rabot(Tavşan Robot) Serbest Kategoride 2.lik, Darth Vader isimli robot Siyah-Siklet' Kategorisinde 3.lük ve Octavarium isimli robot Triatlon Kategorisinde 3.lük ödüllerini kazandırmıştır.Böylelikle Atılım Robot Topluluğu bir ilke imza atarak bir yarışmada ilk defa 4 ödül kazanmıştır.