"Asılsız Ermeni Soykırımı İddaları" Konulu Konferans
15.01.2009

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Reşat Öztürk, 5 Ocak 2009 tarihinde saat 10:30’ da Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda Ermenilerle Türkler arasındaki tarihsel ilişkilerin gelişmesi konulu konferans vererek Ermeni tarihini kronolojik olarak anlattı.

11. yy’dan itibaren Ermenilerin Türklerle birlikte yaşadıklarını ifade eden Öztürk, 800 yıl aynı coğrafyada yaşayan bu iki toplumu, batılı güçlü devletlerin Ortadoğu planlarını gerçekleştirmek için birbirlerine karşı kullandıklarını belirtti.
Öztürk “Bu gerçeği göz ardı etmezsek özür kampanyasını daha iyi algılayacağız” dedi.

Osmanlı tarihinde; 13 bakan, 29 paşa, 33 milletvekili, 7 büyük elçi, 11 konsolos, 11 öğretim üyesi, 41 yüksek rütbeli kamu görevlisinin Ermeni olduğunu vurgulayan Öztürk, bu tarihsel gerçeğin Türklerin Ermenilere düşmanlık beslemediğinin de kanıtı olduğunu; 1828’den itibaren Ermenilerin Osmanlılara karşı husumet duymaya başladıklarını, 1890-1895’den itibaren de terör örgütlerini kurarak planlı bir şekilde Osmanlı coğrafyasında Ermeni Devleti kurmak için terörist faaliyetlerde bulunduklarını anlattı.

Konuşmasının sonunda Yard. Doç. Dr. Reşat Öztürk sivil halka zulm ederek öldüren; ordularımızı iki ateş arasında bırakan, ordunun ikmal yollarını kesen, depolarını bombalayan; savaştığımız devletlerle işbirliği yaparak kendi devletlerine karşı savaşan Ermenilerden özür dilemenin tarihe ve Türk Ulusuna yapılan haksızlık olduğunu vurguladı.