Aramıza Katılan Yeni Öğrencilerimize “Hoşgeldiniz” Dedik
21.09.2010

2010-2011 Akademik yılında aramıza yeni katılan öğrencilerimiz için “Hoşgeldiniz” oryantasyon programı düzenlendi

21 Eylül 2010 Salı Günü saat 14.00’te İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Salonu’nda, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Fakülte Dekanları, Öğretim Elemanları, İdari Müdürlük ve Koordinatörlük temsilcilerinin  katılımıyla, 2010-2011 Akademik yılında aramıza yeni katılan öğrencilerimiz için “Hoşgeldiniz” oryantasyon programı düzenlendi.

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan oryantasyon programı, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yazıcı, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Ülker, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nami Çağan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Batum Menteşe, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ramazan Aydın, Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ersen Özsoy, Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Ofisi Koordinatörü Simge Atamer,  Kültür Müdürü Mustafa Kömürcü, AB-Erasmus ve Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Hale Şen, Spor Koordinatörü Semih Gökalp’in konuşmalarıyla devam etti.

Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Atılım Üniversitesi’nin eğitim-öğretim, araştırma yapmak ve topluma hizmet anlamında 3 temel öz görevi olduğunu hatırlatarak “Akademik kadromuzla, dünya ölçeğinde sürekli güncellediğimiz müfredatımızla, laboratuvarlarımızla, proje ağırlıklı derslerimizle, seçmeli ders olanaklarımızla eğitim-öğretimde iddialıyız, Atılım Üniversitesi 10. yılından itibaren araştırma üniversitesi olma vizyonunu belirledi, araştırma kültürünü tüm üniversiteye yaymak istiyoruz, Sivil Girişim ve Gönüllü Çalışma Programları Ofisi  ile öğrencilerin, toplumsal ve çevresel sorunlara karşı duyarlılığını arttırmak toplumsal ve çevresel sorunların çözümüne aktif biçimde katkıda bulunmalarını sağlamak da misyonlarımız arasında” diyerek topluma hizmet anlamında faaliyetler yürüttüklerini sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Atılım Üniversitesi’ndeki kültürel ve sosyal imkanlardan da bahsederek öğrencilere “4-5 yıl sadece derslerde değil, sosyal kültürel etkinliklerde de aktif rol alın, üniversite kulüplerinde görev alın, toplantıları ve sempozyumları izleyin, spor yapın. Diplomanızda sadece mezuniyetinize değil, eğitiminiz sırasında katıldığınız etkinliklere de bakılacaktır” dedi.