Antalya Yükseköğrenim Tanıtım Günleri Eğitim Fuarı
24.03.2009

Antalya Kaleiçi Rotary Kulubü tarafından bu yıl  9.’su düzenlenen Yükseköğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarı 19-20-21 Mart tarihlerinde Cam Piramit’te gerçekleştirildi.

Fuara devlet ve vakıf üniversitesi olmak üzere 49 üniversite katılım gösterirken  yaklaşık  50.000 öğrenci, rehber öğretmen ve veli fuarı ziyaret etti. Atılım Üniversitesi standının yoğun ilgi gördüğü fuarda  öğrencilere Üniversitemiz fakülte bölümleri , fiziki ve sosyal olanakları hakkında bilgiler verildi.

19 Mart Perşembe günü Cam Piramit Düden Salonu’nda Üniversitemiz Üretim Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu tarafından sunulan “Mühendislikte Yeni Yaklaşımlar” konulu konferansta öğrenci ve rehber öğretmenlere başta üretim mühendisliği olmak üzere mühendislik  alanları, eğitim süreci ve istihdam alanları anlatıldı.

20 Mart Cuma günü Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Kürşat Demirutku tarafından fuar alanı konferans salonunda  verilen  “Kendini Tanıma Motivasyon ve Başarı” konulu sunumda rehber öğretmenler veliler ve öğrencilere ders çalışma teknikleri hedef belirleme ve motivasyon ile ilgili bilgiler verildi.

Atılım Üniversitesi Bilim Bahçesi standında Yard. Doç. Dr. Hacer Erar eşliğinde Eğlenceli Bilim ekibi tarafından öğrencilere mekanik bulmaca oyunları oynatıldı, ebru atöltesi kurularak ebru çalışmaları yaptırıldı. Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin projelerininde sergilendiği stantda eğlenceli bilim deneyleri de yaptırıldı.

Fuar süresince ayrıca TED Koleji, Antalya Koleji, Final Dershanesi ve 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi’nde Üretim Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr.Besim Baranoğlu tarafından sayısal bölümden sınava hazırlanan öğrenciler için “Mühendislikte Yeni Yaklaşımlar” konulu konferans gerçekleştirilirken Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yard. Doç.Dr. Evrim Doğan  ise yabanci dilden sınava hazırlanan öğrencilere fakülte ve bölüm hakkında  bilgi verdi.