Ankara'nın Kalkınmasında Atılım Farkı
04.01.2011

Ülkemizde halen 26 bölgesel kalkınma ajansı bulunmaktadır. Kalkınma ajansları bulundukları bölgenin yerel kalkınma sürecini tetiklemek ve geliştirmek için oluşturulmakta ve bu amaca yönelik olarak bir çok araştırma ve geliştirme desteği sağlamaktadırlar. 2010 yılının ortalarında Ankara’da kurulan Ankara Kalkınma Ajansı da sağlam ve sistematik adımlarla çalışmalarını yürütmektedir.

Ankara Kalkınma Ajansı ilk faaliyetlerinden birisi olarak kalkınmaya yönelik araştırma ve fizibilite çalışmalarını desteklemek adına 2010 yılı sonunda Doğrudan Faaliyet Destek Programı (DFD) çağrısında bulunmuştur. Çağrıya toplam 130 proje başvurmuştur.

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin’in öncülüğünde Ankara Kalkınma Ajansına Doğrudan Faaliyet Desteği için başvuruda bulunmuştur. “Ankara Kentinin Dünya Miras Alanlığına Önerilmesi Fizibilite Çalışması” başlıklı Proje Ajans tarafından desteklenmeye değer bulunan 17 Projeden birisi olarak seçilmiştir.

Yrd. Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin’in Yrd. Doç. Dr. Gül Güneş ve Yrd. Doç. Dr. Emel Akın ile birlikte yütütücülüğünü üstlendikleri Dünya Miras Alanları ile ilgili bir diğer Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) Üniversitemiz tarafından önemli miktarda bir fon ile desteklenmeye değer bulunmuştu.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen diğer projeleri görmek için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

http://www.ankaraka.org.tr/filesandimages/file/pdf/dfd2010kabulliste.pdf