Atılım Üniversitesi 2010-2011 Öğretim Yılına Merhaba Dedi
23.09.2010

Atılım Üniversitesi 2010/2011 akademik yılı açılış töreni 22 Eylül 2010 Çarşamba günü saat 10.30’da Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mütevelli Heyeti, Rektör, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri, Personel ve Öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu; Atılım Üniversitesi’nin bilimin ışığında Türkiye’ye nitelikli insanlar yetiştirme amacında olduğunu belirterek “Öğrencilerimizi geleceğe iz bırakan kişiler olarak hayata hazırlıyoruz. Bu öğretim yılında da ana felsefemizden taviz vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yatırımlarımıza devam ederek onlara en iyi eğitimi vermek bizim asli görevimizdir.” dedi.

Şan resitaliyle devam eden törende  yılın ilk dersi verildi ve yeni akademik yıla “merhaba” denildi. Her yıl geleneksel olarak verilen ilk ders, Mühendislik  Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Erden tarafından “21. Yüzyıl Mühendisliği” anlatılarak gerçekleştirildi. Erden, “düşle, tasarla ve üret” sloganının 21.yy’da mühedislik eğitiminin özeti olduğunu söyledi.

İlk dersin bitiminde düzenlenen ödül töreninde 10 yılını tamamlayan personellere plaket ve ödülleri Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Yalçın Zaim tarafından verilirken akademik yayın yapan öğretim üyelerine ise ödülleri rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ve Fakülte dekanları tarafından verildi.

Atılım Üniversitesi ve KOSGEB işbirliğince düzenlenmiş olan “Genç Girişimci Geliştirme Programı”da projelerini tamamlayan 7 öğrenciye sertifika ve sunulan projelerden iki proje sahibine para ödülü verildi.    
Tören verilen kokteylin ardından sona erdi.