Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi Açılış Töreni
12.04.2010

Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan, Türk sanayisini bir alanda daha yurtdışına bağımlı olmaktan kurtaracak olan Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi 9 Nisan 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Dünya çapında bir merkez olma amacındaki Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’nin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Merkezin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bir ilk olması sebebiyle Türk Metal Sanayi’ne ve bu alandaki Ar-Ge çalışmalarına büyük katkı sağlayacak olan Mükemmeliyet Merkezi’ne emeği geçen herkese teşekkür etti. Atılım Üniversite’sinin temel misyonunu” Araştırma Üniversitesi Olmak” olarak belirlediğinin altını çizen Özgenoğlu, Merkez’in Üniversite Sanayi işbirliğini sağlayacağını ve sektörlerin ihtiyacı olan Ar-Ge desteğini vereceğini belirtti.  

Tören kapsamında sanayinin önemli temsilcilerinden TAI Entegre Uçak Grup Başkanı  Özcan Ertem ve Coşkunöz A.Ş.’den Şükrü Tetik ile Yüksek Öğretim Kurumu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcısı Cüneyt Düzyol’da   birer konuşma yaparak Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’nin sektörün ihtiyaçlarının doğru belirlenmesi ve uygun çözümler üretilmesi konusunda sağlayacağı faydalara dikkat çektiler.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ise yaptığı konuşmada Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’nin sanayinin bilgiye ve yeniliğe dayalı rekabet gücü yüksek bir sektör haline gelmesinde çok önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Ar-Ge faaliyetlerinin önemine dikkat çeken Bakan Yılmaz, Türkiye’nin en önemli eksikliği olan bu alanda Merkez’in büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Merkez Başkanı Prof. Dr. Erman Tekkaya Mükemmeliyet Merkezi’nin içeriği, çalışma alanları ve teçhizatları konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu tarafından Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından Merkez Gezisi gerçekleştirildi.

Tören verilen kokteylin ardından sona erdi.