Abbas Güçlü ile “Genç Bakış” Atılım Üniversitesi’ndeydi
01.06.2010

Gençler sordu, Ankara’nın nabzını tutan gazeteciler cevapladı

CHP’nin yeni yüzünün tarışıldığı programın konukları Kanal D Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ, Star TV Ankara Temsilcisi Murat Çelik, Haberturk Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü ve ATV Ankara Temsilcisi Mehmet Akarca, Deniz Baykal'ın istifası ile başlayıp Kemal Kılıçdaroğlu' nun CHP'nin yeni Genel Başkanı olmasıyla devam eden sürecin neler getireceğini, değerlendirdiler.

CHP Kurultayının perde arkasında neler yaşandığının, Kemal Kılıçdaroğlu solun yeni Ecevit'i mi yakıştırmalarının da konuşulduğu programda, son dönemdeki siyasi gelişmelerin ve Kılıçdaroğlu’nun liderlik profilinin analizini yapan Atılım Üniversitesi öğrencilerinin sorularını Ankara’nın nabzını tutan usta gazeteciler cevapladı.

Kanal D Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’a “Recep Bey” diye hitap etmesinin sloganlaştığını ve tarzının bugüne değin yaşanan siyasi diyaloglardan farklı olarak dikkat çekici ve akıllıca bir manevra olduğu yorumunu yaptı.

ATV Ankara Temsilcisi Mehmet Akarca, hükümet kanadından da konuya ilişkin bir açıklama olmadığından erken seçim olacağını sanmadığını, son zamanlarda yaşanan siyasi kafa karışıklığı ortamında kurultayın cereyan ettiğine ve son bir haftadır yaşanan değişikliklerin Türkiye’nin kaderini nasıl yönlendirebileceğine dikkat çekti.

Haberturk Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sade ve sakin insan profiline vurgu yaparak, CHP’nin kurultay öncesi son virajdaki kararının, Lenin’in “Bugün erken yarın geç” sözlerini çağrıştırdığını söyleyerek CHP’nin yeni kulvarının pek çok akademisyene, uzmana danışılarak öngörüldüğünü ifade etti.

Star TV Ankara Temsilcisi Murat Çelik, Önder Sav’la kurultay salonunda konuştuğunu, Sav’ın herkes tarafından kişisel bir adım olarak algılanan kararın aksine, Deniz Baykal’ı sevdiğini, ancak CHP’yi daha çok sevdiği için uygun olan stratejinin belirlendiğini söylediğini izleyicilerle paylaştı. Sorulardan biri üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nda Ecevit çağrışımı olduğunu söyleyen Çelik, liderlik konusunda fiilen olmasa da 6 yıl önceki Türkiye Yürüyüşü’nden beri Kılıçdaroğlu’nun liderlik pozisyonuna hazır olduğunu düşündüğünü söyledi.
Abbas Güçlü’nün, Atılım Üniveristesi’ndeki bölümler ve Metal Şekillendirme Mükemmelliyet Merkezi için yaptığı yorumların ardından mikrofon uzattığı Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, eğitim kalitesine 1997’den bu yana sürekli önem verdiklerini, kaliteyi arttırmakla yetinmeyip, araştırmaya önem vererek  MSMM’i kurduklarını ve yeni araştırma merkezlerinin de hedefleri arasında olduğunu söyledi.

Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, Abbas Güçlü’nün eğitim standardını şimdiki seviyeye nasıl getirdikleri sorusu üzerine, geçmişten beri eğitime verdikleri önemi ve yaptıkları çalışmaları anlatarak, Atılım Üniversitesi’ni araştırma üniversitesi seviyesine getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Atılım Üniversitesi'nde gerçekleştirilen “Abbas Güçlü ile Genç Bakış” programı 26 Mayıs Çarşamba gecesi saat 00.30’da Kanal D'de yayınlandı.