7. Matematik Yarışması Finali Sonuçlandı
03.03.2016

Atılım Üniversitesi, Arf Matematik topluluğu ve Matematik Bölümünün  7 yıldır düzenlenmekte olduğu Ortaöğretim Kurumları arası 7. Matematik Yarışmasının finali 2 Mart 2016 tarihinde saat 10:30’da yapıldı.

Yarışmanın amacı, orta öğretim kurumları öğrencilerine matematik sevgisinin aşılanması, matematiğin eğlenceli dünyasından örnekler gösterilmesi, öğrencilerin bilgilerini değerlendirmeye katkı sağlanması ve özgüvenlerinin artırılması, öğrencilere üniversite ortamının tanıtılması, okullar arasında yarışma sebebiyle sosyal bir ortam oluşturulması ve Atılım Üniversitesi ile öğrenciler ve okullar arasında bir köprü kurulmasıdır.

Ankara ili sınırlarındaki ortaöğretim kurumları arasında yapılan yarışmaya katılmak üzere  71 okul başvurdu.  24 Şubat 2016 tarihinde yapılan Eleme  yarışmasına katılan 63 okuldan en iyi dereceyi alan 8 okul Final yarışmasına katılmaya hak kazandı. 

Final yarışmasına katılan okullar (alfabetik sıra)

AHMET ULUSOY FEN LİSESİ

ANKARA FEN LİSESİ

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI  ÖZEL LİSESİ

ÖZEL BATIKENT SAMANYOLU  FEN LİSESİ

ÖZEL ÇAĞRI  FEN LİSESİ

ÖZEL NECİP FAZIL KISAKÜREK  FEN LİSESİ

ÖZEL SAMANYOLU  FEN LİSESİ

TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ

Final yarışması  2 Mart 2016 günü kalabalık öğrenci ve akademisyen topluluğunun katılımı ile Orhan Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Final yarışmasının açılış konuşmasını yapan Matematik Bölümü Öğretim üyesi ve Yarışmalar koordinatörü Yrd. Doç. Dr.Tuncay Başkaya yaptı katılan tüm okulların yönetimlerine ve öğrencilere teşekkür etti.

10 sorunun tamamına doğru yanıt veren  AHMET ULUSOY FEN LİSESİ ve ÖZEL SAMANYOLU  FEN LİSESİ takımları arasında eşitlik nedeniyle yedek sorular soruldu. Yedek soruları da doğru yanıtlayan iki takım arasındaki eşitlik bozulmayınca, Eleme yarışmasında tüm soruları doğru yanıtlayan AHMET ULUSOY FEN LİSESİ takımı yarışmanın birincisi oldu. Yarışma,  baştan sonuna kadar ilgi ve heyecanla izlendi. 

   Final Yarışması sonunda

  1)    AHMET ULUSOY FEN LİSESİ

2)    ÖZEL SAMANYOLU  FEN LİSESİ

3)    ÖZEL NECİP FAZIL KISAKÜREK  FEN LİSESİ

ilk üç sırayı paylaştılar.

Diğer okullar sırasıyla

4) ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI  ÖZEL LİSESİ

5) ANKARA FEN LİSESİ

6) ÖZEL ÇAĞRI  FEN LİSESİ

7) ÖZEL BATIKENT SAMANYOLU  FEN LİSESİ

8) TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ

olarak yarışmayı tamamladılar.

Yarışmada dereceye giren okul ekip öğrencilerine Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük madalyaları, okullarına plaket ve ayrıca iPad Air 2,  Galaxy T810 ve iPad Air tabletleri hediye edildi. İlk üç okulun danışman öğretmenlerine iPad Mini 4 tabletler, ayrıca, finale katılan tüm okul öğrencilerine plaket ve madalyalar hediye edildi.

Yarışma Fen Edebiyat Fakültesi 4.  Katta bulunan Matematik Bölümünde  verilen kokteyl ile son buldu.