5. LAP Şenlikleri Gerçekleştirildi
25.05.2015

Atılım Üniversitesi ARGEDA-TTO Koordinatörlüğü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Şenliği 22 Mayıs 2015 tarihinde Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu ve Fuayesinde gerçekleşmiştir. Lisans öğrencilerimiz  Şenlik ortamında  dersleri ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucu elde ettikleri proje çıktılarını, edindikleri deneyimleri ziyaretçiler ile paylaşmıştır.

Etkinlikte Atılım Üniversitesi tarafından desteklenen 2014-2015 LAP Programı projeleri (18 proje), TÜBİTAK BİDEB 2241- Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programını kazanmış projeler (4 proje), LOJ-429 Girişimcilik projeleri, Girişimcinin Atılımı (1601 TÜBİTAK TEYDEB programı tarafından desteklenen), 1Konu1Kitap Makale Yarışması başta olmak çok sayıda proje yer almıştır. Şenliğe çalışmaları ile katılan tüm takımları başarılı çalışmalarından dolayı kutlar,  emeği geçen tüm mensuplarımıza teşekkür ederiz.

Her yıl olduğu gibi akademik yıl süresince proje çalışmalarında öğrencilerimize kapılarını açan, destek veren kurum ve kuruluşlar Şenlikte de proje takımlarının yanında olmuştur; destek veren  kamu ve  işdünyası kuruluşlarına Atılım Üniversitesi tarafından verdikleri katkılardan dolayı teşekkür plaketi sunulmuştur.

Üniversitemiz öğrencilerinin ve mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği Şenlikte Açılış Töreni, Başarılı Mezunlar İle Buluşma, Poster Sergisi, Proje Gösterimleri, Sahne Sunumları ve Ödül Töreni şeklinde çeşitli etkinlikler yer almıştır. Şenlik süresince akademisyen ve idari birim temsilcilerinden oluşan Jüri etkinliklere katılan projelerin performanslarını değerlendirmiş ve 7 farklı kategoride ödül alacak proje takımlarını belirlemiştir.

2015--2016 LAP Projeleri Programı çağrısı açılmış, Girişimcinin Atılımı programına ön kayıtlar başlamıştır. Projelerin ve katılımcıların her yıl olduğu gibi nitelik ve nicelik olarak artmasını bekliyor, lisans programlarındaki öğrencilerimizi ar-ge, yenilikçilik, girişimcilik projeleriyle programlarda yer almaya davet ediyoruz.

Ödüle Değer Bulunan Proje Takımları

Bilimsel Poster Sunumu

LAP-C-1415-07  Özel Hukuk – Kamu Hukuku İlişkisi Bağlamında Kurumsal  Sosyal Sorumluluk Projeleri: Ankara Örneği-Temel Araştırma

LAP-C-1415-02 Yüksek Performanslı Pem Yakıt Hücresi Membran Elektrot Ataçlarının Geliştirilmesi ve Pem Yakıt Hücresi ile Çalışan Scooter Prototip Uygulamasında Kullanılması