5. Hukukta Kariyer Formu 2-3 Aralık 2017 Tarihlerinde Gerçekleşti
05.12.2017

Atılımcı Hukukçular Topluluğu tarafından düzenlenen 5. Hukukta Kariyer Formu, 2-3 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Atılımcı Hukukçular Topluluğu, 10 yıldır çalışmalarına aktif olarak devam etmekle birlikte, bu yıl 5. Hukukta Kariyer Formu sayesinde Kocaeli, Gazi, Gaziantep, Ankara, Afyon Kocatepe, Başkent, Erciyes, Ufuk, Süleyman Demirel, Atılım, Yıldırım Beyazıt, Kırıkkale, Giresun, Çankaya, Ondokuz Mayıs, Hacettepe Üniversitelerinden gelen Hukuk Fakültesi öğrencilerini ve mezunlarını Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans salonunda misafir etti.

Bu sene 5. si düzenlenen Hukukta Kariyer Formu’ nda, Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Aynur Yongalık açılış konuşmasını yaptı ve kariyer kavramını anlatıp hukukçuluğu sosyal doktora ve hukuku sonu olamayan bir yola benzetti.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet İstemi ise akademisyenliğin avantajlarını, dezavantajlarını ve bu alandaki tecrübelerini anlattı. Ayrıca, bu işin sabır işi olduğunu vurguladı. Öğr. Gör. H. Serdar Hoş ise, akademisyen nedir, nasıl olunur, araştırma görevlisi nedir gibi  soruları cevaplamak üzere bir slayt gösterisi gerçekleştirdi.

Konuşmacılarımızdan Altan Alkan, hukukta diksiyon ve hitabetin önemini, iyi bir hitabetin özelliklerini anlattı. Alkan, bir hukukçunun kütüphanesinde sözlük olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Spor hukuku alanında kariyer yapacak misafirlerimiz için Prof. Dr. Nadi Günal ve Av. Taner Ünlü; tecrübelerinden ve spor hukukunu geliştirme yollarından bahsettiler. Ayrıca, sporun bir oyun olduğunu ve bunun üzerinden ayrım yapılmaması gerektiğini vurguladılar.

Kariyer yolunda avukat olarak ilerlemek isteyen misafirlerimizi aydınlatmak amacıyla Av. Özgür Ayber; avukatlığın avantajlarını, dezavantajlarını ve tecrübelerini paylaştı. Mesleği sevmenin öneminden bahseden konuşmacımız, aynı zamanda mesleki dayanışmanın önemini vurguladı.

Bilişim hukuku alanında başarı merdiveninden çıkma yollarını anlatan Av. Özgür Eralp, yabancı dil bilmenin öneminden ve yurtdışında eğitimin faydalarından bahsetti.

Hakimlik-savcılık yolunda gidecek öğrenci arkadaşlarımıza ise Cumhuriyet Savcısı Çetin Güzel, mesleğin olumlu ve olumsuz yönlerini anlattı. Hakim-savcı olmanın aşamalarından bahsetti.

Deniz ticareti hukuku alanında ilerleyecekler için Av. Gökberk Osmanağaoğlu tecrübelerini paylaşırken, yabancı dil bilmenin ve diploma notunun önemini vurguladı.

Sigorta hukuku alanıyla ve avukatlık mesleğiyle ilgili olarak ise, Av. Serkan Saygılı bilgi verdi.

Av. İbrahim Narman, inşaat ve imar hukuku ile ilgili bilgi verdi ve önemli noktaları kanunlarla açıkladı.

Geleceğin avukatlarının, hakimlerinin, savcılarının çalışma ortamını Av. Ömer Ediz Yoraz ve Av. Özgün Şimşek anlattılar. Ayrıca adliyelerin bölünmesinden bahsederek, avukatların kutuplaşmaması gerektiğini söylediler ve tavsiyelerde bulundular.

Kapanış konuşmasını Atılımcı Hukukçular Topluluğu başkanı Batuhan Aydemir yaptı.