4.Tango Var Atılım Dans ve Müzik Günü Gerçekleştirildi
16.05.2016

Atılım Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Arjantin Tango Eğitmeni Doç. Dr. Hilal Şaşmazel’in akademik danışmanlığında 2010 yılında kurulan Arjantin Tango Dans Topluluğu 2016 yılı 4. TangoVar Atılım Dans ve Müzik Günü’nü gerçekleştirdi. Gazi Üniversitesi akademik müzisyenlerinin müzik dinletisi ile açılışının yapıldığı etkinliğe Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Çankaya Belediyesi, Golden Tango, Zumba Ekibi ve üniversitemiz TangoVar Atılım Dans Ekibi Tango, Pasa Doble, Salsa, Cha Cha, Bachata ve Zumba gibi farklı dans türleriyle solo ve grup olarak katıldılar. Üniversitemiz Tango eğitmenleri Hilal Şaşmazel ve Gökhan Şaşmazel de solo performanslarıyla etkinliğe katkıda bulundular.

Atılım Üniversitesi 2011 yılı Bahar Şenliği, Pamukkale Üniversitesi Üniversitelerarası 5. Dans Günü, Çankaya Üniversitesi 3., 4., 6. ve 7. Dans Şenliği, Ankara Üniversitesi 20. Kültür ve Sanat Etkinliği, Başkent Üniversitesi 13. Dans Festivali, Gazi Üniversitesi 11. Dans Festivali topluluğumuzun şimdiye kadar performanslarını sergilediği etkinliklerdir.

Ayrıca topluluğumuz Türkiye’de 2015 yılında bir ilki gerçekleştirmiş olup “Tango ve Kadın” temalı fotoğraf sergisini Nisan ayında açmıştır.

Üniversitemizde eğitmenimiz “Hilal Şaşmazel” ve asistanları eşliğinde topluluk çalışmalarına paralel olarak dışarıdan katılımcılara da açık olan Arjantin Tango dans kurslarımız yürütülmektedir.