4. Mekatronik Mühendisliği Günü
15.06.2010

Atılım Üniversitesi’nin her sene geleneksel olarak düzenlediği  Mekatronik Mühendisliği Günü’nün dördüncüsü 15 Haziran 2010 Salı günü gerçekleştirildi. Ana amacı; Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde okuyan öğrenciler arasında bilgi alış-verişini sağlamak ve yıl boyunca Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin çalıştıkları, tasarladıkları ve ürettikleri projeleri öğrenci ailelerine ve bu konuya ilgi duyan kişilere aktarmak olan etkinlikte Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan, 2009-2010 öğretim yılı öğrenci projeleri sergilendi.

Makina mühendisliği, elektronik mühendisliği ve bilgisayar teknolojisinin eşamaçlı bileşiminden oluşan bir mühendislik felsefesi olan Mekatronik Mühendisliği uygulamaları, yenilikçi yaklaşımlar ve araştırma çalışmalarıyla mühendislik ürünlerine olan ihtiyaçların hızlı değişimine ayak uyduruyor.

Tüm sınıflardan öğrencilerin, güneş arabası, tavşanımsı robot, çizgi izleyen ve hedef bulan robotlar, güneş enerjisinden elektrik üretimi gibi pek çok çalışmasının sunulduğu günde farklı türlerde üretilen robotlar izleyenlerin beğenisini kazandı. 

Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Erden, açılış konuşmasında 4. sınıfları uğurlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Mekatronik Mühendisliği Günü’nün bir eğitim etkinliği olduğunu ve etkinlik sayesinde alt sınıftaki öğrencilerin üst sınıftakilerin çalışmalarını görerek ileride ne tür çalışmalar yapacaklarına ışık tutttuğunu, yine etkinlik sayesinde velilerin görüş ve izlenimlerini bildirdiklerini ve öğrencilerin ne seviyeye geldiklerini, eğitimlerinin sonuçlarını görebildiklerini ifade etti. Prof. Dr. Erden, lise çağında mekatronik mühendisliğini düşünen öğrencilere de kendilerini nasıl bir gelecek beklediğini etkinlik sayesinde gösterebildiklerinin önemine de vurgu yaparak amaçlarının 16 Haziran 2010’daki MeMÖK 2010 ile de kapsamlı bir eğitim etkinliği gerçekleştirerek alacakları geri bildirimlerle önümüzdeki yılllarda daha da geliştirilmiş çalışmalalar yapmak olduğunu dile getirdi.

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, 4. Mekatronik Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, mekatronik mühendisliği bölümünün 2003 yılında kurulduğunda Türkiye’de yalnızca iki üniversitede bulunduğuna vurgu yaparak, artık pek çok üniversitede bölüm sayısının arttığına dikkat çekti. Piyasada rakiplerin çoğaldığını, ancak Atılım Üniversitesi mezunlarının daha 4. sınıftayken iş bağlantılarını yaptıklarını, yeni mezunlara kıyasla önde olmanın avantajını yaşayacaklarını, eski mezunlarının arkadan gelen yeni mezunlara piyasada sahip çıkacaklarını ve inancının mezunların piyasada köşebaşlarını tutacakları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, öğrencilerinin daha mezun olmadan basının dikkatini çeken robot çalışmalarını hatırlatarak, önümüzdeki sene daha ses getiren robotlar yapacaklarını söyleyerek bu sene mezuniyeti beklenen 31 öğrenciyi kutlayarak sözlerini noktaladı.