2008-2009 Yılı Akademik Açılış Töreni
25.09.2008

Atılım Üniversitesi 2008/2009 akademik yılı açılış töreni  23 Eylül 2008 Salı günü Cevdet Kösemen Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Hacettepe  Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oda Orkestrası’nın  dinletisi ile devam eden törende bir konuşma yapan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu;   Üniversitenin gelecek yıllardaki hedeflerinden söz ederek, Devlet Planlama Teşkilatı’nın desteği ile hayata geçirilecek Mükemmeliyet Merkezi Projesi hakkında bilgiler verdi.

Her yıl geleneksel olarak verilen ilk ders, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fusun Arsava tarafından gerçekleştirildi. “Kosova, Güney Osetya, Abhazya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Örneklerinde Kendi Kaderini Tayin Etme Hakkının Değerlendirilmesi “ konulu sunumda Arsava,  çeşitli örneklerle uluslararası politikada yaşanan çeşitli gelişmeleri değerlendirdi.

Socıal Scıence Cıtatıon and Extended Scıence Cıtatıon Indexed dergilerde makaleleri yayımlanan öğretim elemanlarına bilimsel çalışma ödüllerinin dağıtılmasıyla tören sona erdi.