1. Uluslarası Lessedra Mini Boyutlu Çağdaş Plastik Sanatlar Yarışması’ndan Jüri Teşvik Ödülü
27.12.2010

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğr. Gör. Pınar Bingöl başkanlığında, öğrencilerimiz Deniz Doğan, Yusuf Emre Doğan, Burçin Ertekin, Ahmet Akgöl, Hande Erbora,  Murat Sivri, Gül Akın, Koray Genç, Doğa Uslu, Selman Ekmiş, Müge Ersin, H.Duygu Doğan, Şenay Eser ve Ecehan Emir ödül Töreni 15 Aralık 2010’da Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da Uluslararası Lessedra Galerisinde  gerçekleştirilen  I. Uluslararası Mini Boyutlu Çağdaş Plastik Sanatlar Yarışması ve Sergisi’e katıldılar.
Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım  Bölümü son sınıf öğrencisi Deniz Doğan, Uluslararası Jüri Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu. Öğr. Gör. Pınar Bingöl de yarışmanın Uluslararası Jüri üyesi olarak değerlendirmelere katıldı.
I. Uluslararası Mini Boyutlu Çağdaş Plastik Sanatlar Yarışması ve Sergisinde, başta  Japonya ve ABD olmak üzere  bir çok ülkeden 254 sanatçının eserleri sergilenirken, bu yıl konsept Ülke olarak  seçilen Türkiye’den Türk sanatçılar ve Atılım Üniversitesi’nin öğrencileri büyük bir ilgiyle karşılandı. 
Atılım Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık  Fakültesi öğrencileri için yapılan  özel programda; Doğa Uslu; Yeni Sofya Üniversitesi (NBU), Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, Prof. Anna Ianeva’nın  Stüdyosunda Bulgaristanlı  öğretim  elemanlarına ve öğrencilerine “Çağdaş Türk Plastik Sanatları” başlıklı bir İngilizce konferans  verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ecehan Emir ve Duygu  Doğan ise, aynı konferansın görsel sunumunu gerçekleştirdiler. 
Grafik ve İllustrasyon  Bölüm Başkanı  Prof. Ekaterina Russinova; her iki  üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi arasında imzalanacak Erasmus Anlaşması ile öğretim elemanı, öğrenci değişiminin ve ortak kültür-sanat projelerinin   başlatılmasının arzu edildiğini  ifade etti.
Yeni klasizmin tipik mimari özelliklerine sahip  eski bir yapı olan Sofya Üniversitesi  Ulusal Sanat Akademisi’ni (NAS) ve  Prof. Dessislava  Mincheva‘nın stüdyosunu  ziyaret eden öğrenciler, akademi öğrencileriyle de kısa süre de olsa çalışmak için davet aldı ve stüdyolarda potansiyel genç Bulgar meslektaşlarıyla birlikte çalıştılar.