“Yolda” Sergisi’nin Açılışı Yapıldı
23.10.2017

18 Ekim 2017 tarihinde Kadriye Zaim Kütüphanesi Sergi Salonunda açılışı yapılan "Yolda"Sergisi, 27 Ekim tarihine kadar ziyaretçiye açık olacak. Yolculuk temalı serginin Sanatçısı Aslı Kutluay, sergi hakkında duygu ve düşüncelerini Üniversitemizle paylaştı:

“Her insanın kendi hayat yolculuğu vardır. Bir de yola çıkış vardır, yola çıkarken tabi ki arınmamız gerekiyor çünkü çantamıza sığdırabileceklerimiz sınırlıdır. Zaten uzun zamadır  bir arınma sürecinde hissediyorum kendimi. Ve dünyada; savaşlar, sınır değişikleri ve küresel ısınma gibi kötü olaylar mevcut. Aslında birçok şey fazla tüketimden ve paylaşamamaktan kaynaklanıyor. Dolayısıyla benim vermek istediğim mesaj; arınmak ve içsel yolculuğumuza çıkıp kendimizi geliştirmemiz.

Paris, Londra, Berlin, Venedik, Dubai, New York ve Montreal gibi dünyanın önemli sanat merkezlerinde sergiler açtım. Son iki senedir Venedikli Küratör Vittorio Urbani ile birlikte küresel ısınmaya, dünyadaki savaş ve göçlerin olumsuz sonuçlarına dikkat çekmeye çalıştığımız Melting Point adlı bir proje yürütüyoruz. Bu sergide de kaptanın seyir defteri gibi, gezdiğim yerlerde aldığım notlar, karaladığım eskizler,topladığım dokular ve parçalardan bir hikaye anlatıyorum.. Resim ve kolajlarımda  notlarımdan, topladıklarımdan, insanlarla yaptığım diyaloglardan esinlendim. Sokak sanatından çok beslendim. Son dönem Ayvalık’ta Barbara isimli bir sanatçı rezidansı projesine katıldım. Orda yaşadığım tecrübelerim ve üretimlerimi de bu sergiye taşıdım.

Tüm bu dünyanın içinde bulunduğu kötü duruma karşı, sanatın birleştirici bir gücü olduğuna ve barışı getireceğine inanıyorum. Aynı zamanda her insanın bir ‘Dünya Vatandaşı’ olarak bir yolculuğa çıkması gerektiğini düşünüyorum.

Atılım Üniversitesi’ndeki sergimi çok önemli buluyorum. Hep deriz ya, öğrenciliğimde olsaydım da şu dersleri daha çok önemseseydim ya da sergileri gezseydim diye. Tabi ki benim en çok istediğim şey, öğrenciler ile iletişim içinde olmak, onlara ilham olmak ve onlardan ilham almak. Çünkü biz ne kadar derinleşirsek, yeni nesil de o kadar farklı fikirlerle geliyor. Bu etkileşimin çok önemli olduğuna inanıyorum.”