2009-2010 Akademik Yılı 1. Dönem Kayıtları
12.09.2009

Sisteme Erişim
www.atilim.edu.tr  Üniversite Ana sayfada ki Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi bağlantısını kullanarak yada;
http://sis.atilim.edu.tr adresine direk bağlanarak
sisteme erişilebilir.

Giriş

Student Entrance bağlantısını kullanarak sisteme öğrenci olarak giriş yapın.

Kullanıcı Adı ve Şifre ile ilgili sorularınız için, Öğrenci İşleri, Bilgi İşlem yada Bölüm sekreterlerinizi arayabilirsiniz.
Ders Kayıt
Kullanıcı adı ve Şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, ekranın sol tarafında bulunan menü den Ders Kayıt bağlantısına tıklayın ve ders kayıt ekranını açın.

Ders kayıt ekranı iki bölümden oluşur. Üst tarafta alabileceğiniz dönem dersleri, alt tarafta ise sizin seçtiğiniz dersler listelenir. Eğer dönem dersleri arasında daha önce kaldığınız ders var ise sistem o dersi size otomatik olarak ekleyecektir. Alttan dersinizi ders listenizden çıkaramazsınız.

Kesinleştir butonuna tıklamadan ders kaydınız tamamlanmış sayılmaz. Kesinleştir   butonuna tıkladıktan sonra  ders ekleyip çıkaramazsınız. Kesinleştir işleminden sonra ancak Danışman ders ekleyip çıkarabilir. Öğrenci hiçbir işlem yapamaz.
Dikkat : Kesinleştir  butonuna tıkladıktan sonra seçtiğiniz dersleri alıp alamayacağınız kontrolü sistem tarafından yapılır ve eğer listenizde alamayacağınız bir ders var ise kesinleştir işlemi yapılmaz ve hata veya hataların düzeltilmesini ister.
Örnek: Eğer listenizde ön koşullu bir ders var ise sistem ön koşullu dersi alamayacağınız için kesinleştirme işlemini yapmaz.
Kesinleştir işlemini tamamladıktan sonra yazdır butonu ile ders dökümünüzü yazdırabilirsiniz.
Dersi Dönem dersleri listesinden , alt taraftaki ders listesine eklemiş olmanız dersi aldığınız anlamına gelmez Kotalı bir dersi listenize eklediğinizde o dersin kotasından size yer ayrılmaz, ancak kesinleştir işlemi yaptığınızda sizin için bir kota ayrılır. Siz kesinleştirme işlemini yapana kadar dersin kotası dolar ise kesinleştirme yapamazsınız.

Ön-Koşullu Dersler
Ders kayıtları sırasında ön-koşullu derslere kayıt olabilmek için, daha önce bu dersin önkoşulunun sağlanmış olması gerekmektedir.(Her iki yönetmelik’e göre öğrenim gören öğrenciler)
Ders Yükü
Bir öğrencinin her dönemde alacağı ders yükü öğrencinin kayıtlı olduğu bölümün programında belirtilen yüktür. Öğrenci danışmanın önerisi ve Bölüm Başkanı’nın onayı ile dönem ders yükü en çok iki ders azaltılıp arttırılabilir.Ancak, iki ders arttırılabilmesi için öğrencinin genel not ortalamasının 2.00 ve üstü olması gerekir. Bir dönemde “başarısız” durumda olan öğrenciler yalnız ders azaltabilirler,arttıramazlar.
Tekrarlanması Gereken Dersler
Öğrenciler tekrarlamak zorunda oldukları dersleri ( FD,FF,W veya U notu alınan dersler) yönetmelik gereği açıldıkları ilk dönemde almak zorundadırlar.
Lisans programlarında daha önce geçer not alınan dönemden sonraki en geç üç dönem içinde alınmak koşulu ile ders tekrarlanabilir. Üç dönemden önceye ait geçer not alınan bir ders tekrarlanmaz.Tekrarlanan derste, önceki not ne olursa olsun,alınan son not geçerlidir.
"Repeat" Durumundaki Öğrencilerin Ders Tekrarı:
Genel not ortalaması ve /veya dönem not ortalaması 2.00’nin altında olan lisans öğrencileri başarısız sayılırlar.Başarısız öğrencilerden ikinci veya daha üst dönem öğrencisi olanların öğrenimlerini devam ettirebilmeleri için kayıtlı bulundukları dönem sonu itibariyle genel not ortalamalarının en az 1.70 olması gerekir. Kayıtlı bulundukları dönem sonunda genel not ortalaması 1.70’den daha düşük olan 2. ve daha üst dönemdeki bir öğrencinin daha önce almadığı bir dersi alabilmesi için genel not ortalamasını1.70’ e çıkarması gerekir.Bu durumdaki öğrenciler genel not ortalamalarını belirtilen düzeye çıkartıncaya kadar daha önce aldıkları dersleri ( “W” notu aldıkları dersler hariç) tekrarlar.”Repeat” durumundaki bu öğrencilerin alabilecekleri dersler şunlardır:

• Daha önce FF,FD notu alınan dersler
  • 3 Dönem öncesine kadar geçer not alınan dersler
  • Daha önce geçer not alınan ve not yükseltmek amacı ile tekrar alınan ancak, W edilen dersler
  • Daha önce alınan ya da alınmayan kredisiz dersler
  • Daha önce alınan seçimlik bir dersin yerine saydırmak ( Replacement ) kaydıyla daha önce alınmayan seçimlik dersler.

"Repeat" Durumundaki Öğrencilerin Alamayacakları Dersler:

• Daha önce alınmayan kredili dersler
  • W notu alınan dersler

DERS SAYDIRMA İŞLEMLERİ:
Yönetmelik gereği öğrenciler FF,FD,U ve W notu aldıkları dersleri tekrarlamak zorundadırlar. Geçer not alınan dersler de not yükseltmek amacı ile tekrarlanabilir. Tekrarlanan dersler için “ Ders Saydırma / Replacement” işlemi yapılması gerekir. Ders saydırma işlemi, öğrenciler tarafından kayıt programı aracılığı ile kayıtlar sırasında yapılır. Geriye dönük gerekçeli ders sayımları ancak Fakülte / Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile mümkündür.

DERS SAYDIRMA İŞLEMİNE İLİŞKİN KURALLAR:

• Sonra alınan ders, daha önce alınmış ders yerine saydırılabilir.
  • Ders sayımı yapılan dersler birebir eşlenmiş olmalıdır.
  • Aynı dönemde alınan dersler birbirinin yerine sayılamaz.
  • Daha önce geçer not ( DD ve üzeri ) alınan bir dersin yerine sayılacak dersin daha önce alınmış olan dersten sonraki en geç üç dönem içinde alınmış olması gereklidir.( Lisans Programlarında)
  • "W" notu alınmış olan ders yerine daha sonra alınmış bir dersin sayılması zorunludur. ( Lisans Programlarında)
  • Zorunlu bir ders yerine herhangi bir başka ders saydırmak mümkün değildir.