muhendislikte yeni yaklasimlar
20.02.2009

Türkiye'nin en büyük üretim üslerinden biri olan Bursa'da üniversite sınavı ve meslek seçimine odaklanan gençler ve onları geleceğe hazırlayan hocaları için "Mühendislikte Yeni Yaklaşımlar" anlatılacak.

Günlük hayatta kullanılan araçlardan iş türlerine, eğitim metodlarından eğlence anlayışına kadar pekçok alanda farklı algılamalara ve beklentilere yol açan teknolojik gelişmeler Atılım Üniversitesi Üretim Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu tarafından aktarılacak.
Sınırsız hayal gücü ve sürekli olarak artan kalite beklentisinin her üründe yarattığı farklı form ve işlevler, gelişen bilim ve teknolojinin bir yandan çözüm üretirken, bir yandan yepyeni soru ve sorunları beraberinde getirmesi gibi günümüzde yaşadığımız hızlı değişimin en önemli çözüm noktası olan birçok mühendislik alanı ile ilgili genel bilgiler "Mühendislikte Yeni Yaklaşımla" konulu konferansta ele alınacak. Sürekli daha iyiyi arayan insanoğlunun gelişen beklentileri ya DA ileri teknoloji kullanımı ile henüz ortaya çıkmamış, ancak yakın gelecekte söz konusu olabilecek sorunlara ilişkin çözüm süreçlerine değinilecek.

Konferansta üretim mühendisliği başta olmak üzere, mekatronik, yazılım, bilişim ve malzeme mühendisliği gibi "Mühendislikte Yeni Yaklaşımlar" açısından üzerinde durulması gereken ve günümüzde giderek daha sık duyduğumuz yepyeni meslek dalları konu edilecek.
İmalat sanayii, takım tezgahları, beyaz eşya, otomotiv, savunma, havacılık ve uzay gibi güncelliğini yitirmeyen, istihdam olanakları açısından fark yaratan meslek alanları öğrenci ve hocalarıyla paylaşılacak.

27 Şubat 2009 Cuma günü saat 14:00'de Kervansaray Termal Otel'de yapılacak konferansa, değerli hocalarımız başta olmak üzere, konuya ilgi duyan öğrencilerimiz davetlidir.