Ders Kayıt Denemeleri, ATACS Test Platformu
01.02.2017

Öğrenci Bilgi Sistemi işlemleri için SIS (Student Information System) altyapısından ATACS (Atılım Academic System) altyapısına geçiş süreci kademeli olarak gerçekleşmeye devam etmektedir. 2016-2017 Güz Akademik Döneminde açılan derslerin Ders Notu Verme işlemleri ATACS üzerinden yerine getirilmiş, siz sevgili öğrencilerimiz tarafından bu notların görüntülenmesi de gene ATACS üzerinden sağlanmıştır.

2016-2017 Bahar Akademik Dönemi Ders Kayıt işlemlerinin yerine getirilmesi için de ATACS altyapısı kullanılacaktır.

Üniversitemizin akademik takvimine göre 8 Şubat 2017 tarihinde başlayacak olan ders kayıt günleri sırasında öğrencilerimizin kayıt işlemlerini kolayca yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla, öncesinde üzerinde denemelerin yapılabileceği bir test platformu hazırlanmıştır.

ATACS test platformuna erişmek ve ders kayıt denemelerini yerine getirmek için http://test.atacs.atilim.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.

Sisteme, kullanıcı adınız olarak e-posta adresinizin @ işaretinden önceki kısmı, şifre olarak ise e-posta şifreniz ile log on olduktan sonra, sol tarafta gözüken menü başlıklarının arasında bulunan "Ders Kayıt & Mezuniyet İşlemlerim" menü başlığına tıklayarak açacağınız "Ders Kaydı İşlemlerim" menu ögesi aracılığıyla ders kayıt denemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ders kayıtları başlamadan önce test sistemine girerek denemeler yapmak, gerçek kayıt işlemlerinden önce sistemi tanımanıza yardım ederek kayıt işlemlerinizi kolaylaştıracaktır.

Test sisteminde yapacağınız bütün işlemler, gerçek ders kayıtları başlamadan önce silinecektir. Bu nedenle, sisteme aşinalığınız artırmak ve alışkanlık kazanmak üzere dilediğiniz denemeleri yapma olanağınız bulunmaktadır.

Bunun yanında, test platformu üzerindeki bütün bilgileriniz gerçektir. Bu nedenle, akademik danışmanınızın atanmamış olması, Program müfredatınızın atanmamış olması veya doğru olmaması, müfredatınızın dışında kalan derslerinizin bulunuyor olması gibi sebeplerle ders kaydı yapmanızı engelleyebilecek olan aksaklıkları, yapacağınız denemeler sayesinde erkenden tespit edip, Bölüm veya Ana Bilim Dalı'nıza bildirerek kayıtlardan önce çözülmesini sağlayabilir ve hızlı bir ders kayıt süreci geçirebilmek için ön hazırlık yapma fırsatı elde edebilirsiniz.

Deneme ders kayıt işlemlerinizi yerine getirirken desteğe ihtiyaç duyarsanız, sol tarafta gözüken menü başlıklarının arasında bulunan "Yardım" menü başlığının altında bulunan "Ders Kayıt Kullanıcı Kılavuzu"  menü başlığına tıklayarak açacağınız Kullanıcı Kılavuzunu okuyabilirsiniz.

Test platformu, 31 Ocak - 7 Şubat tarihleri arasında erişiminize açık olacaktır.

LÜTFEN DİKKAT: ATACS altyapsının mobil uyumluluk çalışmaları kısmen tamamlanmıştır; ancak ders kayıt için kullanılacak olan formlar karmaşık ve kapsamlı işlemler gerektireceğinden, ders kayıtlarının mobil bir cihaz yerine masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar kullanılarak yerine getirilmesi gerekmektedir.

Teşekkür eder, başarılı bir dönem geçirmenizi dileriz,