2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet İşlemleri
19.01.2017

2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet İşlemleri:

Bu sürece ilişkin bilgiler aşağıda verilmektedir:

Sıra

İşlemi gerçekleştiren

Yapılan işlem

1

Öğrenci

Öğrenci kimlik kartı ile öğrenci işlerine başvuracaktır

2

Öğrenci İşleri

Öğrenciye Mezuniyet ve ilişki kesme formu, teslim edilecektir

3

Öğrenci

Öğrenci danışmanına götürürek mezuniyet kontrollerinin yapılmasını talep edecektir

4

Danışman

ATACS müfredatında bulunan;

-Müfredatında eşleştirilmemiş (“aşağı sarkan”) dersinin

olmaması*

-Tüm dersleri başarı ile tamamlamış olması

-AGNO’nın 2.00’a eşit veya büyük olması

-Mezuniyet AKTS’nin 240’a eşit  veya daha yüksek olması

Koşullarının sağlanıp sağlanmadığına bakıldıktan sonra,

bu şartları sağlayan öğrencinin mezuniyetine ilişkin formda bulunan alanlar doldurulacaktır.

*Aşağı sarkan dersleri olan öğrenciler için Fakültelerde görevlendirilmiş ATACS sorumlusu hocalar ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

5

Öğrenci

Öğrenci formdaki idari birimlere giderek buradaki yetkililerden mezuniyet için gerekli onayları alacaktır.

6

Öğrenci

Öğrenci bu formu imzaları eksiksiz olarak  tamamlanmış şekilde, öğrenci kimlik kartı ile birlikte öğrenci işlerine teslim edecektir.

7

Öğrenci İşleri

Öğrenci işleri görevlisince formdaki bilgilerin

kontrolleri yapıldıktan sonra öğrencinin Mezuniyet Belgesini hazırlayacak ve imzalanması için Kurum içi evrak birimi aracılığı ile ilgili Fakülte/YO’la gönderecektir.

8

Öğrenci (öğrencinin şahsen gelmesi gelemediği durumunda noter vekaleti vediği şahsın öğrenci kimik kartı ile başvurması gerekmektedir)

Öğrenci Mezuniyet ve  ilişki kesme formunun tesliminden 2 iş günü sonra mezuniyet belgesini Öğrenci İşlerinden şahsen teslim alacaktır.

Not dökümlerinin verilmesi bir kaç gün gecikmeli olabilecektir.